Skriv et godt CV – 10 trin der hjælper dig

Noget der er meget generelt for jobsøgning er at modtageren oftest bruger få sekunder når han scanner din ansøgning og speciel dit CV. Dit cv har derfor kort tid til at imponere modtageren så det enten ryger i ansøgningsbunken eller papirkurven.

Skarpt og præcist:

En huskeregel er at et CV skal passe til dig og reflektere over de kompetencer du besider, dog har læseren ikke tid eller løst til at læse om hvor god du var til billedkunst i 1 klasse. Hold dit CV kort og præsist og max 2 sider. Der er blevet lavet en undersøgelse hvor der i gennemsnit blev brugt 8 sek, på at gennemlæse ansøgeres cv, så hold det kort og i punktform så læseren hurtigt kan se hvor de har været og hvad du har lavet.

Målret dit CV:

Alle gør det og mange kan genkende at man genbruger ens CV for at spare tid, og man synes måske at det er fint nok. Nej, det er ikke godt nok når man har 8 sek til at imponere. Du skal derfor sætte dig ind i din kommende virksomhed og sætte dine kompetencer ud fra det arbejde du søger.

Et cv er ikke en ost

Mange gode oste har huller, dette kan dog ikke siges om et CV, der gerne skulle forløbe jævnt gennem en periode. Hav derfor ikke huller hvor arbejdsgiveren skal gætte sig til hvad du har lavet, da det gør folk mistænksomme. Har du været arbejdsløs så skriv dig ud af den, du har jo sikkert taget nogle kurser, udviklet dig selv eller andet du kan sætte streg under.

Hold det opdateret

En gammel avis er aldrig så spændende som en ny, og derfor er det vigtigt at du holder dit CV opdateret så det afspejler dig nu og ikke da gik med rullekrave og hørte plader hjemme på værelset. Det er derfor også en god ide løbende at tilføje dine færdigheder så du ikke glemmer.

Find 5 fejl

Det er så uheldigt med fejl der nemt kunne være undgået, få nu en til at læse dit CV så der ikke falder store fejl i øjnene på læseren. Ikke mange af os er gode til at stave og efterlader mange fejl, men i dit CV skulle du gerne være fri for fejl. Så få lidt hjælp og gerne en der både retter stavefejl og tjekker om det hele passer. (og lad nu være med at lyv, bliver opdaget på et tidspunkt)

Giv dem noget at savle over

Når du på dit CV skriver at du eks. er god til at sælge, så må du gerne pointere det med et sort tal. Du kan skrive at øgede dit salg med 50 % over 6 måneder og du var førende i dit team. Men husk nu punktet ovenover, hvor du ikke skal lyve eller give arbejdsgiveren grund til at være mistænksom.

Skønheden og udyret

Som med alt andet i denne verden, så kan vi godt lide ting der ser godt ud og dette kan også bruges indenfor dit CV. Det er sku bedre at have et CV der ser godt ud, ligesom med dit billede, rens lige tænderne inden du sætter dig foran kameraet, og gerne i noget tøj der reflektere den stilling du søger.

jobsøgning i aviser

Research den virksomhed du vil søge ved

Målret til CV online banker
Mange virksomheder benytter sig af online ansøgninger og dered CV banker hvor din ansøgninge bliver opbevaret i en længere periode. Der er derfor en god ide at tænke over hvilke ord du skal have med i din ansøgning. Mange CV banker virker ved at man kan søge på færdigheder og hvis du har salgorientet med i dit CV så kommer det også frem i søgeresultaterne.

avatar-testimonial-courses

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam accumsan est at tincidunt luctus. Duis nisl dui, accumsan eu hendrerit sit amet, rutrum efficitur lacus.

Amy Adams
Creative Student

Over 12,000
5 Star Ratings

5-stars-white

Rated 5/5 by 12,000 Students

Leave A Comment

Related Posts