Råd til jobsøgning

Når du vil skrive og sende en ansøgning til forskellige virksomheder, som du gerne vil ansættes i, så er der nogle ting, du skal gøre dig klart – specielt hvis der er tale om en uopfordret ansøgning. I dette indlæg giver vi dig 3 gode tips, som muligvis kan hjælpe dig videre i din jobsøgning.

Ansøgning

Første og fremmest tager vi et kig på selve ansøgningen. Det er meget vigtigt, at du ikke bare skyder blindt rundt om dig med spredehagl – du bliver nødt til at målrette de enkelte ansøgninger til de enkelte virksomheder.

Hvis du bare sender 10 ens ansøgninger af sted mod 10 forskellige modtagere, så vil din potentielt kommende arbejdsgiver højst sandsynligt gennemskue dit trick på 2 sekunder, hvorefter han vil gå videre til den næste i bunken – spild af både din og hans tid.

Det giver så meget mere, hvis du sætter dig ned og bruger lidt ekstra tid på at ”personliggøre” og målrette din ansøgning til lige netop den og den virksomhed.

Hvis du modtager et julekort, så sætter du nok også størst pris på, hvis du kan se, at vedkommende har taget sig tid til at sætte sig ned og skrive et unikt og personligt kort – kun til dig.

Opfølgning på din ansøgning

Mange mennesker tror fejlagtigt, at opgaven er klaret, så snart ansøgningen er afleveret – ikke korrekt. Virksomheden modtager med garanti bunker af ansøgninger fra fremmede mennesker som dig selv, hvilket er grunden til, at du også her bliver nødt til at skille dig ud fra mængden.

Aflever din ansøgning (gerne direkte til personen, der er ansvarlig for ansøgninger og ansættelser), vent derefter et par dage, højst en uge, og tag så ind til virksomheden igen og spørg ind til, hvordan det går med deres søgen, og om de eventuelt har haft nogle samtaler endnu. På denne måde udviser du en entusiasme, og samtidig giver du udtryk for, at du stadig er meget interesseret i jobbet.

Du kan også vælge at ringe i stedet for, men i så fald har du ikke det plus på kontoen, at virksomheden har et ansigt, som de kan identificere din ansøgning med.

Glem alt om postkassen

Husk i øvrigt at tage dig tid til at troppe op personligt, når du skal aflevere ansøgningen. Drop idéen om bare at smide den i din nærmeste postkasse.

Undtagelsesvis kan du sende den via e-mail eller gennem virksomhedens egen hjemmeside, men kun hvis der er tale om en opslået stilling, hvor virksomheden udtrykkeligt beder om at modtage din ansøgning på en af disse bestemte måder.

 

avatar-testimonial-courses

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam accumsan est at tincidunt luctus. Duis nisl dui, accumsan eu hendrerit sit amet, rutrum efficitur lacus.

Amy Adams
Creative Student

Over 12,000
5 Star Ratings

5-stars-white

Rated 5/5 by 12,000 Students

Leave A Comment

Related Posts