Beskrivelse af hvordan man lavet et Cv

Der er mange af os, der ikke helt præcist ved, hvad forskellen er mellem en ansøgning og et CV. Er det det samme? Er der forskel? Hvis ja, hvad er forskellen?

Det kigger vi lidt nærmere på i dette indlæg, så du kan få afklaret eventuelle forvirringer og få et generelt inblik i hvordan man skriver det gode cv.

CV – Curriculum Vitae

CV står for det latinske Curriculum Vitae, som groft kan oversættes til ”livsforløb”. Rent indholdsmæssigt har dit CV som sådan ikke noget som helst at gøre med den virksomhed, du søger arbejde hos.

Hvis du har rigtig mange ting på dit CV, kan det godt være, at du skal justere det lidt til hvert sted, du søger – har du pladsmangel, kan du f.eks. fravælge at oplyse, at du har taget et kursus i hygiejne, hvis der er tale om en stilling som murer. Omvendt kan det være super oplagt at have dét med, hvis du f.eks. søger en stilling som køkkenhjælper, SOSU-assistent eller lignende.

Hvad skal mit CV indeholde?

Dit CV skal kort sagt indeholde informationer om de ting, du har lavet i løbet af dit liv (deraf Curriculum Vitae/livsforløb). Her er der naturligvis ikke tale om, at du var en måned på skiferie i 1997, eller at du var inde og se en fodboldkamp med dit yndlingshold sidste sommer. Der er tale om ting såsom tidligere arbejdsstillinger, skoleforløb, kurser, frivilligt arbejde, specielle kompetencer osv. i den dur.

Opsætning af et CV

Skriv og opsæt dit CV således, at du først og fremmest inddeler tingene i forskellige underoverskrifter og tilhørende afsnit – f.eks. erhvervserfaring, uddannelse, kurser, sprogkompetencer, IT-kompetencer, øvrige kompetencer osv. Dernæst skal du have oplistet de forskellige ting i hvert afsnit. Skriv dem i en rækkefølge, hvor dit seneste forløb står først/øverst samt perioden ud for hvert forløb (en fremtidig arbejdsgiver kan godt lide at se, at man har været aktiv, og ikke har gået og kukkeluret i 3 år).

Et kort eksempel på indholdet i et CV kunne se ud som følgende:

Erhvervserfaring

 • 2011-2012 – Pædagog – Vemmelev SFO
 • 2004-2007 – Pædagogmedhjælper – børnehaven Mælkebøtten i Slagelse

Uddannelse

 • 2007-2011 – Uddannet pædagog – University College Sjælland
 • 2004 – Afsluttet folkeskolens afgangseksamen

Kurser

 • Kursus i førstehjælp og brand
 • Hygiejnekursus

IT-kompetencer

 • Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft Publisher, søgemaskinen Google

Kørekort

 • Kørekort – B
avatar-testimonial-courses

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam accumsan est at tincidunt luctus. Duis nisl dui, accumsan eu hendrerit sit amet, rutrum efficitur lacus.

Amy Adams
Creative Student

Over 12,000
5 Star Ratings

5-stars-white

Rated 5/5 by 12,000 Students

One Comment

 1. Hosting juni 2, 2016 at 11:28 am

  Der er nogle, der far blandet ansogning og CV sammen, men et CV skal udelukkende indeholde fakta omkring dig selv og dine kompetencer og dine tidligere resultater. Til geng?ld ma du godt bruge nogle ord pa under hvert job at beskrive dine v?sentligste resultater i jobbet. Gerne resultater du er stolt af.

Leave A Comment

Related Posts